Print

Duurzaam wonen

Een woning bouwen is een heuse investering. Met de huidige energieprijzen komen begrippen zoals energiezuinig en duurzaam bouwen meer en meer onder de aandacht. Als bouwheer ben je niet altijd op de hoogte van wat de mogelijkheden en aandachtspunten zijn op dit vlak. Onderstaande nuttige links kunnen je daarbij helpen. Energiezuinig en duurzaam bouwen wordt ten onrechte vaak uitsluitend in verband gebracht met alternatieve groene bouwtechnieken zoals bijvoorbeeld stroleemwoningen.

Een energiezuinige woning heeft twee belangrijke voordelen: ze zorgen jaar na jaar voor een lage energiefactuur gecombineerd met hoog comfort in de woning. Energiezuinig bouwen hoeft niet altijd moeilijk te zijn. Door rekening te houden met een aantal uitgangspunten kom je al een heel eind.

Kempisch Woonplatform

Meer info over wonen in de Kempen vind je op de website van het Kempisch Woonplatform.

Vlaamse Energielening

Via IOK kan je lenen voor energiebesparende maatregelen bij Vlaamse energielening aan 2 %.

Energie Infotoer

Sinds enkele jaren organiseert IOK jaarlijks een Energie Infotoer. Dit is een reeks van gratis infoavonden over energiezuinig (ver)bouwen in je eigen streek.

Planadvies Kamp C

De Provincie Antwerpen biedt in Kamp C gratis planadvies aan voor mensen met concrete bouwplannen. In ongeveer 45 minuten screent een expert een bouwplan op duurzaamheid.