Print

Geen reclame-sticker

Bijna dagelijks vind je reclamedrukwerk en/of persdrukwerk in de brievenbus. Ben je dit beu en wens je geen reclame meer te ontvangen? Haal dan gratis een sticker (NEE gratis pers - NEE reclamedrukwerk) af aan het onthaal in het gemeentehuis en plak deze op je brievenbus.

Indien je ondanks de sticker nog steeds reclame ontvangt, kan je via sticker@ovam.be een klacht indienen. Vergeet dan niet om jouw volledige adres, de gebruikte sticker en een beschrijving van de reclamefolders en/of gratis regionale pers door te geven. De klachten worden doorgestuurd aan de distributiesector die de lokale bedeler aanspreekt.

Er zijn twee uitzonderingen op de regel van de ongeadresseerde poststukken: infomagazines van gemeenten en verkiezingsdrukwerk. Die mogen in elke brievenbus gepost worden, ook die waar een NEE-NEE-sticker op hangt. Dat is zo vastgelegd door het Vlaamse Gewest.

Bel me niet meer

Krijg je vaak reclametelefoontjes over bepaalde producten of abonnementen en interesseert dit jou niet? Geef dan jouw nummer op bij Bel-me-niet-meer.be en ontvang geen vervelende telefoontjes meer.