Print

Een gratis, gele papiercontainer voor ieder gezin

Ieder gezin in onze gemeente krijgt een gratis, gele papiercontainer. Gedaan met het verzamelen van papier in kartonnen dozen. Of het samenbinden van papier en karton in pakketjes.

Papier en karton kun je uiteraard ook gratis bezorgen op het recyclagepark.

Niets dan voordelen

De container heeft een deksel, zodat papier en karton voortaan ook buiten kan gestockeerd worden. De straten blijven vrij van rondvliegend of nat papier en karton als het op de dag van de ophaling hard waait of regent. Het is bovendien gemakkelijker om de containers op wielen buiten te zetten. Ook voor de ophalers is het een grote verbetering. Zij heffen nu tot 10 ton papier en karton tijdens één ophaalronde.

Een kleiner formaat voor appartementen en rijhuizen

Het standaardformaat is een container van 240 liter. Deze heeft 2 keer het volume van een gewone gft-container. De papiercontainer is voldoende groot om papier en karton van een hele maand in te verzamelen. Maar voor bewoners van appartementen, studio’s en rijhuizen zijn er ook kleine containers van 40 liter beschikbaar. Appartementsbewoners kunnen ook kiezen voor een gezamenlijke container van 1 000  liter met een papiergleuf die standaard op slot is.

Wat kost dit?

De container is gratis, net zoals het papier en karton dat je erin aanbiedt.

Gratis nummer

Met alle vragen over de nieuwe papiercontainers kun je terecht op het gratis nummer 0800 97 687 (op weekdagen tussen 8.30 en 18 uur, op zaterdag van 8.30 tot 12 uur). Ook op www.papiercontainer.be vind je heel wat informatie over de nieuwe containers voor papier en karton.

Ook voor verenigingen en bedrijven een gratis papiercontainer

Ook verenigingen en handelaren kunnen gratis een papiercontainer vragen van 240 of 1 000 liter. Neem contact op met 0800 97 687 en laat weten welke papiercontainer je wenst te ontvangen voor je bedrijf of vereniging.