Wandelen in het Ekstergoor

De Eksterheide is een uitgestrekt natuurgebied van 170 hectare aan de rand van de gemeente Beerse dat deels ook over het grondgebied van de gemeente Rijkevorsel loopt. Hoewel dennen er het landschap domineren, vind je er ook eiken- en berkenbossen, vennen, heischrale graslanden en heidegebieden. In dit uitgestrekt natuurdomein kun je vanuit drie verschillende kijkhutten watervogels, reeën en ...

Waar
Eksterheide
klundert , 2310 Rijkevorsel
Wanneer
Dit evenement is voorbij
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Contact
toerisme@rijkevorsel.be
telefoon: 03 340 00 12
Thema
Atletiek, wandelen en fietsen

De Eksterheide is een uitgestrekt natuurgebied van 170 hectare aan de rand van de gemeente Beerse dat deels ook over het grondgebied van de gemeente Rijkevorsel loopt. Hoewel dennen er het landschap domineren, vind je er ook eiken- en berkenbossen, vennen, heischrale graslanden en heidegebieden.
In dit uitgestrekt natuurdomein kun je vanuit drie verschillende kijkhutten watervogels, reeën en andere dieren bewonderen. Daarnaast zijn er ook gevleugelde vrienden zoals havik, zwarte specht en het bont dikkopje (dagvlinder) aanwezig in het gebied. Galloway runderen en konikpaarden helpen mee met het beheer.
Zin om met ons op tocht te gaan in dit gebied?
De wandeling vertrekt aan de terreinen van voetbalclub FC Sint-Jozef SK, Zuiderdijk.

Bron: UiTinVlaanderen.be