Tentoonstelling 'Herschreven. Over leven met littekens.'

Tien personen vertellen via de tentoonstelling wat er met hen is gebeurd en op welke manier ze de draad weer opgenomen hebben nadat hun leven werd 'herschreven'. Elk jaar zien we bij Oscare meer dan 1000 mensen met brandwonden en littekens. Sommige van hen hebben zichtbare littekens, anderen kunnen ze verbergen onder hun kledij. Maar één ding is universeel, ongeacht de omvang van de ...

Waar
Leo Pleysierbibliotheek
Hoogstraatsesteenweg 19, 2310 Rijkevorsel
Wanneer
Van 20 november 2018 tot 6 januari 2019
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Contact
cultuurdienst@rijkevorsel.be
telefoon: 03 340 00 52
Thema
Samenleving

Tien personen vertellen via de tentoonstelling wat er met hen is gebeurd en op welke manier ze de draad weer opgenomen hebben nadat hun leven werd 'herschreven'.

Elk jaar zien we bij Oscare meer dan 1000 mensen met brandwonden en littekens. Sommige van hen hebben zichtbare littekens, anderen kunnen ze verbergen onder hun kledij. Maar één ding is universeel, ongeacht de omvang van de brandwonden en littekens: ze moeten verder door het leven gaan met hun littekens. Littekens zijn nu eenmaal voor altijd.

Elke keer opnieuw zijn we verbaasd over de veerkracht van de mensen, de manier waarop ze na het opgelopen trauma terug in het leven en de maatschappij stappen. Maar we zien ook de strijd die brandwondenpatiënten, hun familie en hun vrienden voeren, elke dag opnieuw, voor sommigen zelfs jaren aan een stuk. De vraag om begrip zonder medelijden, de vraag om aandacht voor de problematiek zonder staren, de vraag om weer 'gewoon' door het leven te gaan.

Tien personen, mannen en vrouwen van alle leeftijden, willen graag hun verhaal vertellen. Wat is er met hen gebeurd en op welke manier hebben ze de draad weer opgenomen nadat hun leven was herschreven. Anastassiya vertelde haar verhaal al tekenend. Laat hun verhaal anderen moed geven, laat hun verhaal een eigen leven gaan leiden zodat er in onze maatschappij meer begrip komt voor mensen die er 'anders' uit zien.

Net als vorig jaar zullen de Hoppers ten voordele van het kinderbrandwondenfonds van Oscare van Rijkevorsel naar Wachtebeke (Music for Life) stappen tijdens de Warmste Week.

Bron: UiTinVlaanderen.be