Sint-Antoniusfeesten Achtel

Om 10.00 uur plechtige mis opgeluisterd door Cantorij Sint-Antonius, zegening der offergaven en litanieviering. Daarna optocht met zegening van kinderfietsen, pony- en paardenruiters, motorrijders en tractoren en optreden dansgroep Sint-Jorisgilde in de verwarmde tent bij de Schalmei. Om 11.45 uur verkoop van allerlei offergaven. Tenslotte vanaf 14.00 uur een winterse wandeling van ongeveer7 ...

Waar
Kapel Achtel
Achtel 52, 2310 Rijkevorsel
Wanneer
Dit evenement is voorbij
Organisatie
Cultuurgroep Achtel vzw
Prijs
gratis

Om 10.00 uur plechtige mis opgeluisterd door Cantorij Sint-Antonius, zegening der offergaven en litanieviering. Daarna optocht met zegening van kinderfietsen, pony- en paardenruiters, motorrijders en tractoren en optreden dansgroep Sint-Jorisgilde in de verwarmde tent bij de Schalmei. Om 11.45 uur verkoop van allerlei offergaven. Tenslotte vanaf 14.00 uur een winterse wandeling van ongeveer7 km in en rond Achtel.

De hele dag is er gezellig samenzijn met warme en koude dranken en boterhammen met kop en kaas zijn verkrijgbaar.
Van harte welkom in de tent bij de Schalmei te Achtel 83, Rijkevorsel.
Iedereen die dit wenst, mag met zijn ‘vervoermiddel’ (traktor, paard, motor, kinderfiets...) deelnemen aan de zegening, met stoetvorming omstreeks 10.40 uur aan de kapel. (Het gemotoriseerd verkeer rijdt Achtel binnen via zuidelijke toegangsweg, of via de Nering om de stoetvordering vlot te laten verlopen).

Bron: UiTinVlaanderen.be