Manolo Cabras Quartet - Melys in Diotta

De Italiaanse bassist Manolo Cabras speelde met bekende landgenoten waaronder Enrico Rava, Giovanni Guidi en Paolo Fresu. Daarnaast is hij al twee decennia lang een vaste waarde in de Belgische jazzscène. Zo speelt hij mee op cd’s van o.m. Ben Sluys, Erik Vermeulen en Free Desmyter. ‘Melys in Diotta’ is slechts zijn tweede album als leider. Maar het is raak! "Het zijn van die solo's die je als ...

Waar
De Singer
Bavelstraat 35, 2310 Rijkevorsel
Wanneer
Dit evenement is voorbij
Organisatie
Prijs
€ 12,0 Basistarief: 12,00 €; voorverkoop: 12,00 €; inkomprijs: 14,00 €; voorverkoop studenten: 7,00 €; inkomprijs studenten: 9,00 €

De Italiaanse bassist Manolo Cabras speelde met bekende landgenoten waaronder Enrico Rava, Giovanni Guidi en Paolo Fresu. Daarnaast is hij al twee decennia lang een vaste waarde in de Belgische jazzscène. Zo speelt hij mee op cd’s van o.m. Ben Sluys, Erik Vermeulen en Free Desmyter.

‘Melys in Diotta’ is slechts zijn tweede album als leider. Maar het is raak! "Het zijn van die solo's die je als luisteraar meeslepen, haast ongemerkt optillen en je enkele ogenblikken later in een andere hoek van de kamer neerzetten.’ (Enola.be). Jazzmozaïek beloont het album met maar liefst 5 sterren en schrijft: "Stuk voor stuk mannen die passen bij datgene wat Cabras voor ogen had: spelen om te voelen en af en toe zelfs om te vliegen.

Die ‘mannen’ zijn dan ook niet de minsten: de Belgische trompettist Jean-Paul Estievenart, de Italiaanse pianist Nicola Andrioli – Singerbezoekers herinneren zich vast nog zijn sublieme duo concert met Philippe Catherine – en de Tjechische drummer Marek Patrman.

Het Manolo Cabras Quartet brengt swingende en lyrische jazz met zin voor avontuur. Denk aan de traditie van Ornette, Miles en Trane!

Bron: UiTinVlaanderen.be