Chuck Prophet, Stephanie Finch & Jesse Malin

Voorprogramma: Mooneye (solo) De Amerikaanse gitaarheld Chuck Prophet, bekend van cultgroep Green On Red, komt dit najaar naar De Singer! In goed gezelschap, want hij brengt zijn echtgenote en tevens zangeres, toetsenist en gitariste Stephanie Finch mee, alsook de New Yorkse singer-songwriter Jesse Malin. De ware muziekliefhebber wordt deze avond op zijn wenken bediend: eerst spelen Chuck en ...

Waar
De Singer
Bavelstraat 35, 2310 Rijkevorsel
Wanneer
Dit evenement is voorbij
Organisatie
Prijs
€ 14,0 Basistarief: 14,00 €; voorverkoop: 14,00 €; inkomprijst: 16,00 €; voorverkoop studenten: 8,00 €; inkomprijs studenten: 10,00 €

Voorprogramma: Mooneye (solo)
De Amerikaanse gitaarheld Chuck Prophet, bekend van cultgroep Green On Red, komt dit najaar naar De Singer! In goed gezelschap, want hij brengt zijn echtgenote en tevens zangeres, toetsenist en gitariste Stephanie Finch mee, alsook de New Yorkse singer-songwriter Jesse Malin.

De ware muziekliefhebber wordt deze avond op zijn wenken bediend: eerst spelen Chuck en Stephanie akoestische versies van elkaars nummers, daarna volgt een volledige set van Jesse Malin met zijn toetsenist. En als kers op de taart wordt deze zinderende avond afgesloten met een duo-set van Chuck Prophet en Jesse Malin.

Chuck Prophet trok begin jaren ’80 voor het eerst de aandacht van het publiek met zijn psychedelische desert-rockband Green on Red, waarmee hij aan de wieg stond van de alternatieve country rock. Dankzij zijn virtuoze gitaarspel is hij ondertussen één van de meest gewilde sessiemuzikanten in het circuit. De singer-songwriter uit San Francisco beschrijft zijn muziek als ‘California Noir’. Verwacht veel gitaren met een scherp randje. Die gitaarpartijen speelt hij zonder enige moeite en bijna achteloos met een die souplesse die veruit fascinerend is!

Jesse Malin gaat al bijna even lang mee. In New York City maakte hij deel uit van de hardcore band Heart Attack en richtte hij de invloedrijke punkband D Generation op. Daarna ging hij solo, met ondertussen reeds zeven opgenomen albums en spraakmakende samenwerkingen met o.a. Bruce Springsteen, Green Day en Ryan Adams. Deze laatste is een devote fan van Jesse en hij liet ooit ontvallen dat “Malin’s nummers zo goed zijn, dat ze mijn gevoelens kwetsen’. Denk aan een combinatie van de roekeloze overgave van The Replacements met de gevoelige introspectie van Neil Young en dan kom je al een heel eind in de buurt van Jesse Malin.

Bron: UiTinVlaanderen.be