Bert Dockx solo - Transit

Eén van de meest bedrijvige en beste muzikanten van ’t land is Bert Dockx. In de Singer was hij reeds te gast met het instrumentale trio Dans Dans en met het zeskoppige Ottla. Verder ken je hem wellicht als frontman van het ijzersterke combo Flying Horseman en als Strand, zijn Nederlandstalige soloproject. Tussendoor bleef Dockx de voorbije jaren geregeld solo-optredens geven, met eigen werk ...

Waar
de Singer
Bavelstraat 35, 2310 Rijkevorsel
Wanneer
Dit evenement is voorbij
Organisatie
Prijs
€ 12,0 Basistarief: 12,00 €; voorverkoop: 12,00 €; inkomprijs: 14,00 €; voorverkoop studenten: 7,00 €; inkomprijs studenten: 9,00 €
Thema
Pop en rock

Eén van de meest bedrijvige en beste muzikanten van ’t land is Bert Dockx. In de Singer was hij reeds te gast met het instrumentale trio Dans Dans en met het zeskoppige Ottla. Verder ken je hem wellicht als frontman van het ijzersterke combo Flying Horseman en als Strand, zijn Nederlandstalige soloproject. Tussendoor bleef Dockx de voorbije jaren geregeld solo-optredens geven, met eigen werk én met covers in avontuurlijke bewerkingen.

De meest opmerkelijke van die covers bundelt hij nu op een plaat, Transit (Unday Records). Het zijn vaak heel bekende, iconische songs, die Dockx zich eigen maakt, zoals 'I’m On Fire' van Bruce Springsteen, 'Albatross' van Fleetwood Mac en 'I Shall Be Released' van Bob Dylan. HUMO heeft alvast niets dan lof én ★★★★☆ veil voor het album.

Wie Dockx bij Flying Horseman en Dans Dans al aan het werk zag, weet hoe intens en sfeerrijk zijn optredens zijn. "Net als bij Flying Horseman en Dans Dans weet je nooit wat je krijgt, behalve dat het niveau onbevattelijk hoog ligt (...) Woorden te kort hoe goed Dockx speelde” - 3VOOR12.

Bron: UiTinVlaanderen.be