Atelierbezoek #2: Luk Van Soom

Regelmatig kijkt Kunstwerkt binnen in de werkplek van een kunstenaar. We ontdekken hoe een kunstenaar werkt en wat hem of haar inspireert. Dit voorjaar focussen we op het parcours van een kunstenaar. Het tweede atelierbezoek van 2020 is bij Luk Van Soom (°1956), beeldhouwer en gefascineerd door de oerelementen: vuur, water en lucht, door planeten en wolken. Hij werkt vaak met klei waarmee hij ...

Waar
Atelier Luk Van Soom
wordt meegedeeld na inschrijving, 2310 Rijkevorsel
Wanneer
Dit evenement is voorbij
Organisatie
Prijs
€ 8,0 Basistarief: 8,00 €
Contact
telefoon: 09 235 22 70
Thema
Meerdere kunstvormen

Regelmatig kijkt Kunstwerkt binnen in de werkplek van een kunstenaar. We ontdekken hoe een kunstenaar werkt en wat hem of haar inspireert. Dit voorjaar focussen we op het parcours van een kunstenaar.
Het tweede atelierbezoek van 2020 is bij Luk Van Soom (°1956), beeldhouwer en gefascineerd door de oerelementen: vuur, water en lucht, door planeten en wolken. Hij werkt vaak met klei waarmee hij levensgrote, monumentale figuren maakt. Maar hij gebruikt ook materialen als staal, aluminium en kunststoffen. Hij houdt aan de ene kant vast aan de materie, maar wil er tegelijk ook van loskomen. Zijn werk is tegelijk licht en toegankelijk, maar Van Soom stelt zich vragen over de grote levenskwesties: wat doen we hier? Hoe groot of hoe klein is de mens?

Bron: UiTinVlaanderen.be