Aruán Ortiz Trio | Geannuleerd owv corona

De New Yorker met Cubaanse roots Aruán Ortiz hoort thuis in het rijtje van toonaangevende hedendaagse jazzpianisten waar ook Vijay Iyer en Craig Taborn deel van uitmaken. Downbeat omschrijft hem terecht als 'één van de veelzijdigste en spannendste pianisten van zijn generatie'. Kenners vergelijken hem met grootheden als Paul Bley en Andrew Hill. Het trio dat hij vormt met bassist Brad Jones ...

Waar
de Singer
Bavelstraat 35, 2310 Rijkevorsel
Wanneer
05/12 om 20:30
Organisatie
Prijs
€ 16,0 Basistarief: 16,00 €; voorverkoop: 16,00 €; inkomprijs: 18,00 €; voorverkoop studenten: 10,00 €; inkomprijs studenten: 12,00 €
Thema
Jazz en blues

De New Yorker met Cubaanse roots Aruán Ortiz hoort thuis in het rijtje van toonaangevende hedendaagse jazzpianisten waar ook Vijay Iyer en Craig Taborn deel van uitmaken. Downbeat omschrijft hem terecht als 'één van de veelzijdigste en spannendste pianisten van zijn generatie'. Kenners vergelijken hem met grootheden als Paul Bley en Andrew Hill.

Het trio dat hij vormt met bassist Brad Jones (Ornette Coleman, Elvin Jones, …) en drummer Gerald Cleaver (Charles Loyd, Craig Taborn, …) behoort tot de beste in zijn soort. Het Amerikaanse NPR verkoos ‘Hidden Voices’ dan ook als ‘the year’s (2016) best pianotrio album’. Verder ontving het internationaal viersterrenrecensies.

"an imposingly assured album informed both by folkloric Afro-Cuban custom and the postwar jazz avant-garde..." (New York Times)

Dit concert was oorspronkelijk gepland op 20 maart 2020, maar is verplaatst omwille van de maatregelen n.a.v. het coronavirus.

Bron: UiTinVlaanderen.be