Ambrose Akinmusire Quartet

De Amerikaanse trompetvirtuoos Ambrose Akinmusire is één van de briljantste jazzmuzikanten van het ogenblik. Onlangs verscheen zijn vierde album op het legendarische Blue Note Records. Reeds als 19-jarige vraagt saxofonist Steve Coleman hem mee op wereldtournee met zijn band ‘Five Elements’. Later volgen samenwerkingen met o.m. Esperanza Spalding, Vijay Iyer en Jason Moran. In 2007 wint hij de ...

Waar
De Singer
Bavelstraat 35, 2310 Rijkevorsel
Wanneer
Dit evenement is voorbij
Organisatie
Prijs
€ 22,0 Basistarief: 22,00 €; voorverkoop: 22,00 €; inkomprijs: 24,00 €; voorverkoop studenten: 14,00 €; inkomprijs studenten: 16,00 €
Thema
Jazz en blues

De Amerikaanse trompetvirtuoos Ambrose Akinmusire is één van de briljantste jazzmuzikanten van het ogenblik. Onlangs verscheen zijn vierde album op het legendarische Blue Note Records.

Reeds als 19-jarige vraagt saxofonist Steve Coleman hem mee op wereldtournee met zijn band ‘Five Elements’. Later volgen samenwerkingen met o.m. Esperanza Spalding, Vijay Iyer en Jason Moran. In 2007 wint hij de prestigieuze ‘Thelonious Monk Award. Maar ook binnen de hiphop maakt hij naam. Zo speelt hij de trompetlijnen op ‘Mortal Man', het poëtische slot van Kendrick Lamar’s meesterwerk ‘To Pimp A Butterfly’.

Het Ambrose Akinmusire Quartet speelde de voorbije jaren op zowat alle grote festivals. Het concert in de Singer is wellicht een laatste kans om deze topgroep in een kleine club aan het werk te zien!

Bron: UiTinVlaanderen.be